۱۶ بهمن ۱۴۰۰, Comment off

Writing آزمون آیلتس آکادمیک (Academic IELTS)

 همانطور که می دانید رایتینگ یکی از بخش های مهم آیلتس آکادمیک (Academic) و آیلتس جنرال (General) است. در هر دوی این فرمت ها دو رایتینگ خواهید داشت. آیلتس اولی را Task 1 و دومی را Task 2 می نامد. اگر بخواهیم به درستی رایتینگ آیلتس را طبقه بندی کنیم باید هر کدام از انواع آیلتس را بطور جداگانه در نظر بگیریم. بنابراین در این مقاله انواع سوال های رایتینگ آیلتس آکادمیک را معرفی می کنم. 

 

 رایتینگ آیلتس آکادمیک

 

   در آیلتس آکادمیک شما دو نوع رایتینگ خواهید داشت:

    •  رایتینگ Task 1
    •   رایتینگ Task 2

  در رایتینگ Task 1 باید اطلاعات ارائه شده در یک نمودار را در حداقل ۱۵۰ کلمه گزارش کنید و در Task 2 هم باید در مورد یک موضوعی که به شما داده شده حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. در ادامه ابتدا رایتینگ Task 1 را معرفی می کنیم و سپس به سراغ رایتینگ Task 2 می رویم و در مورد انواع سوال هایی که ممکن است با آنها رو برو شوید توضیح می دهیم.

 

 رایتینگ Task 1 آیلتس آکادمیک

 

  در Task 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک، شما باید اطلاعاتی را که یک یا چند منبع اطلاعاتی (مثل نمودار، عکس و جدول) نشان می دهند را در حداقل ۱۵۰ کلمه خلاصه کنید. این منابع اطلاعاتی انواع مختلفی خواهند داشت که برای گرفتن نمره بالا در رایتینگ آیلتس آکادمیک حتماً باید با همه این انواع منابع اطلاعاتی آشنا باشید.

 

  در مجموع می توان منابع اطلاعاتی یا همان نمودار هایی که ممکن است در رایتینگ Task 1 آیلتس آکادمیک ببینید را می توان به ۶ دسته کلی تقسیم کرد:

        

1-       نمودار خطی   Line Graph

2-       نمودار دایره ای  Pie Chart

3-       نمودار میله ای  Bar Chart

4-       جدول   Table

5-       فرایند  Process

   6-     مقایسه  Comparison

 

 

در ادامه هر کدام از این نمودار ها را با یک مثال بررسی می کنیم.

 

  ۱- نمودار خطی یا Line Graph

 

  نمودار خطی، همانطور که از اسمش مشخص است، نموداری است که در آن یک یا چند خط روند تغییرات یک یا چند متغیر را نشان می دهند. در نمودار های خطی Task 1 در رایتینگ آیلتس آکادمیک محور افقی نشان دهنده زمان و محور افقی نشان دهنده مقدار خواهد بود. به عنوان مثال نمودار زیر واردات و صادرات الکتریسیته ایران را از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۹ نشان می دهد.

همانطور که می بینید محور افقی سال های مختلف و محور عمودی هم مقدار الکتریسیته را در مقیاس میلیارد کیلووات ساعت (Billions of Kilowatt Hours) را نشان می دهد.

  

 

۲- نمودار دایره ای Pie Chart

 

  در این نوع نمودار اطلاعات با استفاده از یک دایره که به بخش های مختلف تقسیم شده نشان داده می شوند.  هرچه بخش مورد نظر یک آیتم بزرگتر باشد، مقدار آن نسبت به سایرین بیشتر خواهد بود. هر یک از این بخش ها ممکن داست با یک عدد یا یک درصد مشخص شوند. به عنوان مثال به نمودار دایره ای زیر نگاه کنید. این نمودار سهم ۱۵ کشور جهان از تعداد توریست هایی که در یک بازه زمانی ۶ ماهه از یک شهر در بلغارستان دیدن کرده اند را نشان می دهد. همانطور که می بیبیند در این Pie Chart بخش های مختلف با درصد مشخص شده اند.

۳- نمودار میله ای Bar Chart

 

  نمودار میله ای هم یکی دیگر از نمودار های محبوب Task 1 در رایتینگ آیلتس آکادمیک است. اطلاعات این نمودار با استفاده از چند میله نمایش داده می شوند. محور افقی در نمودار bar chart . به عنوان مثال نمودار زیر را نگاه کنید. در این نمودار که میزان تولید و صادرات نفت خام یک کشور را نشان می دهد، محور افقی زمان است و همانطور که در پایین نمودار اشاره شده، میله های سبز نشان دهنده نفت خام تولید شده و میله های آبی مقدار نفت خام صادر شده را نشان می دهند.

اما گاهی هم محور افقی زمان را نشان نمی دهد. مثلاً در نمودار میله ای زیر محور افقی کشور های مختلف را نشان میدهد و محور عمودی هم مقدار ذخائر نفتی آنها را نشان می دهد.

4   – جدول Table

 

  گاهی هم اطلاعات داده شده در Task 1 رایتینگ آکادمیک به صورت جدول ارائه می شوند. در این جدول ها باید حواستان را جمع کنید چون یک سطر یا یک ستون از هر جدول ممکن است متغیر های متفاوتی را نشان بدهد. به عنوان مثال جدول زیر را ببینید. این جدول میزان واردات و صادرات ایران و ژاپن را در سال ۱۹۵۴ نشان می دهد.

۵- فرایند Process

 

  در چهار نوع قبلی منابع اطلاعاتی Task 1 رایتینگ آکادمیک، تعدادی عدد و روند افزایشی و کاهشی به شما داده می شد. اگر منبع اطلاعاتی شما از نوع فرایند یا process باشد، دیگر تقریباً چندان خبری از اعداد و ارقام نیست (به تقریباً دقت کنید). سوال های فرایند را می توان به دو دسته طبقه بندی کرد: دسته اول فرایند های یک طرفه هستند، یعنی فرایند های که از یک نقطه شروع می شوند و در یک نقطه دیگر به پایان می رسند. مثلاً در شکل زیر فرایند تولید قهوه را مشاهده کنید. همانطور که می بینید بعد از مرحله آخر، یعنی packaging، فرایند تمام می شود.

اما دسته دوم از سوال های فرایند سوال هایی هستند که یک چرخه را نشان می دهند. به عنوان مثال چرخه زندگی یک قورباغه را در شکل زیر ببینید. ابتدا قورباغه بالغ تخم گذاری می کند و بعد از طی ۹ مرحله، این تخم ها به یک قورباغه بالغ تبدیل می شوند و همین مراحل دوباره تکرار می شود.

۶- مقایسه Comparison

 

  ششمین و آخرین نوع سوال در رایتینگ Task 1 آیلتس آکادمیک مقایسه یا Process است. در این نوع سوال ها اغلب مواقع شما باید دو تصویر را با هم مقایسه کنید و تغییرات به وجود آمده را گزارش کنید. مثلا ممکن است سوال تصویر یک جزیره را در دو سال ۱۹۵۰ و ۲۰۰۰ به شما بدهد و از سما بخواهد تغییرات بوجود آمده از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ را گزارش کنید. یا مثلاً تغییرات بوجود آمده در دکوراسیون یک خانه، مثل شکل زیر:

این ها شش نوع سوالی هستند که ممکن است در آزمون آیلتس با آنها بر خورد کنید. البته دقت کنید که هر سوال Task 1 در رایتینگ آیلتس آکادمیک ممکن است ترکیبی از دو یا چند تا از این نمودار ها را در خود داشته باشد. پس، علاوه بر اینکه باید خودتان را برای تشریح اطلاعات موجود در هر کدام از این نمودار ها آماده کنید، باید همچنین بتوانید به خوبی اطلاعات موجود در چند نمودار را با هم ترکیب کنید.

  حالا نوبت به بخش Task 2 رایتینگ آیلتس آکادمیک می رسد.

 

   رایتینگ Task 2 آیلتس آکادمیک

 رایتینگ Task 2 آیلتس آکادمیک یک انشاء است. شما باید در مورد یک موضوع داده شده نظر بدهید یا دو طرف یک موضوع را تحلیل کنید و دلایل موافق ها و مخالف ها را بررسی کنید. البته محدودیت این رایتینگ ۲۵۰ کلمه است و نوشته شما باید بیشتر از ۲۵۰ کلمه باشد.

 

  در رایتینگ Task 2 هم تعداد محدودی از انواع سوال ها وجود دارد که باید حتما قبل از شرکت در آزمون IELTS با آنها آشنا باشید. البته سوال های Task 2 را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد. من قبلاً برای Task 2 چهار دسته در نظر می گرفتم، اما حالا این دسته بندی را کمی خلاصه تر کرده ام و سوال های Task 2 رایتینگ آیلتس آکادمیک را در یکی از سه دسته زیر طبقه بندی می کنم:

    • سوال های Argument
    • سوال های Discussion

       

     سوال های Double-question

  هر کدام از این سوال ها ویژگی هایی دارند که در نوشتن رایتینگ باید به آنها توجه کنید. بگذارید هر کدام از این سوال ها را به همراه نمونه هایی واقعی از سوال های آزمون آیلتس آکادمیک بیشتر بررسی کنیم.

  

 

۱- سوال های Argument

 

  در این سوال ها شما باید در مورد یک موضوع نظر بدهید یا با آن موافقت یا مخالفت کنید. اکثر سوال های Argument در خود عبارت Agree یا Disagree را دارند. به عنوان مثال به این سوال تست ۴ کتاب IELTS Cambridge 11  دقت کنید:

Governments should spend money on railways rather than roads.

To what extent do you agree or disagree with this statement?

البته همانطور که گفتم این تنها حالت سوال های Argument نیست و هر رایتینگی که فقط با یک سوال از شما بخواهد در مورد چیزی نظر بدهید، نوعی از Argument محسوب می شود. یکی از بهترین نمونه ها رایتینگ Task 2 تست ۲ از همان کتاب ۱۱ کمبریج است. ببینید:

Some people claim that not enough of the waste from homes is recycled. They say that the only way to increase recycling is for governments to make it a legal requirement.

 

To what extent do you think laws are needed to make people recycle more of their waste?

۲- سوال های Discussion

 

 نوع دوم سوال های Task 2 در رایتینگ آیلتس آکادمیک، Discussion است. در سوال های  Discussion شما باید دو طرف موافق و مخالف یک موضوع را بررسی کنید و دلایل هر کدام را با ذکر مثال هایی تحلیل کنید. در همه این نوع سوال ها شما با کلمه Discuss روبرو خواهید شد. پس، اگر سوالی Discuss داشت آن را از نوع  Discussion  در  نظر می گیریم   نکته ای که در مورد سوال های Discussion نباید فراموش کنید این است که همه سوال های  Discussion  در رایتینگ آیلتس آکادمیک در انتهای خود از شما خواهند خواست که نظر خودتان را هم مطرح کنید. بنابراین، شما باید علاوه بر این که دو طرف ماجرا را تحلیل می کنید، در رایتینگ خودتان حتما به عقیده خودتان هم اشاره بکنید. باز هم به کتاب آیلتس کمبریج ۱۱ برویم. سوال Task 2   تست ۳  این کتاب به این شکل است:

Some people say that the only reason for learning a foreign language is in order to travel to or work in a foreign country. Others say that these are not the only reasons why someone should learn a foreign language.

 

Discuss both these views and give your own opinion.

همانطور که می بینید در سوال بالا هم کلمه discuss آمده و هم از شما خواسته شده تا نظر خودتان را هم مطرح کنید. البته وقتی شما دو طرف یک موضوع را تحلیل می کنید، برای بیان نظر خودتان کافی است بگویید مثلاً من با فلان طرف موافقم، چون دلایل موافقت شما قبلاً در تحلیل این دو سمت تشریح شده است.

   یکی از انواع سوال هایی که در حوزه Discussion طبقه بندی می شوند، سوال هایی هستند که از شما می خواهند مزایا و معایب یک موضوع را بررسی کنید. به عنوان مثال، به سال Task 2 از تست ۴ کتاب ۱۰ دقت کنید:

Many museums charge for admission while others are free.

 

Do you think the advantages of charging people for admission to museums outweigh the disadvantages?

۳-سوال های Double question

 

  سومین دسته بندی سوال های Task 2 در رایتینگ آیلتس آکادمیک مخصوص رایتینگ هایی است که از شما دو سوال مجزا می پرسند. یکی از بهترین نمونه های سوال double-question را می توانید در تست ۲ کتاب ۸ آیلتس کمبریج پیدا کنید. این سوال به این شکل است:

 

Nowadays the way many people interact with each other has changed because of technology.

 

In what ways has technology affected the types of relationships people make?

 

Has this become a positive or negative development?

همانطور که می بینید در این رایتینگ شما باید به دو سوال مختلف پاسخ بدهید. دقت کنید حتی اگر یکی از این سوال ها agree/disagree هم داشته باشد، باز باید رایتینگ را به شکل double-question بنویسید. به عنوان مثال، سوال Task 2 تست ۳ کتاب ۸ آیلتس کمبریج با اینکه در خودش agree or disagree هم دارد از نوع double-question محسوب می شود:

 

Increasing the price of petrol is the best way to solve growing traffic and pollution problems.

 

To what extent do you agree or disagree with the above statement?

 

What other measures do you think might be effective?

یک نوع بسیار رایج از سوال های double-question سوال هایی هستند که در مورد یک مشکل و راه حل های آن حرف می زنند. به عنوان مثال به ان سوال Task 2 از تست ۴ کتاب ۴ آیلتس کمبریج دقت کنید:

In many countries schools have severe problems with student behavior.

 

What do you think are the causes of this?

 

What solutions can you suggest?